KOOKWEDSTRIJDEN

Amsterdam wint de CCN Bokaal 2018!

Een zinderende finale: de teams van Barendrecht, Amsterdam en Zeeland ontliepen elkaar nauwelijks: het was na elk gerecht steeds stuivertje wisselen tussen de verschillende teams: wie is de beste?

 

Uiteindelijk won Amsterdam overtuigend met het derde gerecht: een yoghurtparfait met vongole en velouté van witte chocolade: wat een fantastisch gerecht!

De teams van Barenrecht en Zeeland eindigden ex aequo: de jury vond de verschillen zo miniem dat beide teams recht hebben op de overigens bijzonder eervolle tweede plaats.

 

Alle recepturen van de wedstrijd vind je op de
pagina met actuele wedstrijdinfo

Ook via Facebook vind je veel informatie en sfeerbeelden: https://www.facebook.com/CuisineCulinaireNederland/

De tweejaarlijkse kookwedstrijd van CCN is een uitgelezen gelegenheid voor driemans-kookteams om hun kunnen te tonen. Uitdagend, best moeilijk, culinair hoogstaand: dat zijn toch wel de sleutelwoorden die bij de wedstrijd horen. Het begint al meteen met de samenstelling van het menu: de teams creëren aan de hand van een (verplichte) ingrediëntenlijst een samenhangend driegangenmenu. Alle ingrediënten moeten gebruikt worden; en je mag – behalve een standaardassortiment veel voorkomende ingrediënten – niet méér gebruiken dan op de ingrediëntenlijst staat. Dat is een hele uitdaging waar menig team zijn tanden al op stukbijt.

En dan komt de dag van de wedstrijd: drie of vier teams strijden in een ‘vreemde keuken’ om een plaats in de volgende ronde. Een jury van louter Chefs, Maîtres of Grand Maîtres beoordeelt je creatie op smaak, kooktechnische uitvoering, creativiteit en presentatie. De jury bepaalt welk team doorgaat, waarna de halve finalisten en later de finalisten opnieuw worden uitgedaagd om hetzelfde, maar dan met een andere ingrediëntenlijst nog eens te doen. De voorbereidingstijd wordt wel steeds korter.

Zo breekt dan de dag van de finale aan: In 2018 werd deze in het fantastische Miele Experience Center Vianen gehouden. Miele levert ons als partner een geweldige locatie, met keukens om van te watertanden! Een plek waar ook toeschouwers en supporters van harte welkom waren.

 

De essentiële data waren:

Inschrijven teams tot: 11 december 2017

Voorronde: zaterdag, 17 maart 2018

Halve Finale: zaterdag 21 april 2018

Finale bij Miele Experience Center in Vianen: zaterdag 2 juni 2018

 

  • Op niveau koken als team
  • Uitdagende wedstrijdregels die je creativiteit prikkelen
  • Een ‘vreemde keuken’ geeft een extra dimensie
  • Hier kun je je culinaire hoogstandjes laten zien

De reglementen en instructies vind je hier:

Wedstrijdinfo CCN Bokaal 2018

 

 

 

 

 

I