KOOKWEDSTRIJDEN

Wie neemt in 2018 de Cuisine Culinaire Nederland Bokaal over van Den Haag?

Na een spannende finale in 2016 van de 6e editie kookwedstrijd om de CCN-Bokaal tussen de teams van Barendrecht 1, Limburg, Barendrecht 3 en Den Haag kwam deze laatste als winnaar uit de keuken!

Volg de laatste ontwikkelingen op de pagina met actuele wedstrijdinfo

of via Facebook: https://www.facebook.com/CuisineCulinaireNederland/

De reglementen en instructies vind je hier:

Wedstrijdinfo CCN Bokaal 2018

De tweejaarlijkse kookwedstrijd van CCN is een uitgelezen gelegenheid voor driemans-kookteams om hun kunnen te tonen. Uitdagend, best moeilijk, culinair hoogstaand: dat zijn toch wel de sleutelwoorden die bij de wedstrijd horen. Het begint al meteen met de samenstelling van het menu: de teams creëren aan de hand van een (verplichte) ingrediëntenlijst een samenhangend driegangenmenu. Alle ingrediënten moeten gebruikt worden; en je mag – behalve een standaardassortiment veel voorkomende ingrediënten – niet méér gebruiken dan op de ingrediëntenlijst staat. Dat is een hele uitdaging waar menig team zijn tanden al op stukbijt.

En dan komt de dag van de wedstrijd: drie of vier teams strijden in een ‘vreemde keuken’ om een plaats in de volgende ronde. Een jury van louter Chefs, Maîtres of Grand Maîtres beoordeelt je creatie op smaak, kooktechnische uitvoering, creativiteit en presentatie. De jury bepaalt welk team doorgaat, waarna de halve finalisten en later de finalisten opnieuw worden uitgedaagd om hetzelfde, maar dan met een andere ingrediëntenlijst nog eens te doen. De voorbereidingstijd wordt wel steeds korter.

Zo breekt dan de dag van de finale aan: In 2018 zal deze in het fantastische Miele Experience Center Vianen gehouden worden. Miele levert ons als partner een geweldige locatie, met keukens om van te watertanden! Een plek waar ook toeschouwers en supporters van harte welkom zijn.

Het winnende team mag op 2 juni de CCN Bokaal 2018 in ontvangst nemen.

Let op! De wedstrijd wordt gehouden in het voorjaar van 2018.

De data zijn:

Inschrijven teams tot: 11 december 2017

Voorronde: zaterdag, 17 maart 2018

Halve Finale: zaterdag 21 april 2018

Finale bij Miele Experience Center in Vianen: zaterdag 2 juni 2018

 

  • Op niveau koken als team
  • Uitdagende wedstrijdregels die je creativiteit prikkelen
  • Een ‘vreemde keuken’ geeft een extra dimensie
  • Hier kun je je culinaire hoogstandjes laten zien

 

 

 
DSC_7738

 

 

I