OVER CCN

DSC_7298
Koken als hobby. Steeds meer mensen hebben er plezier in om etentjes te organiseren, hun vrienden bijzondere gerechten voor te zetten en hen te imponeren met culinaire hoogstandjes. In veel gevallen individueel of met een clubje van vrienden.

Wij van Cuisine Culinaire doen dat in verenigingsverband: gepassioneerde koks die één keer per maand met elkaar koken. Vaak receptuur van beroemde chefs – de Michelin-sterren vliegen je soms om de oren – altijd bijzondere gerechten. En hoewel Cuisine Culinaire geen kookschool is, maar een kookvereniging, leer je natuurlijk veel: van elkaar, van de soms uitdagende recepten, en je kookt met ingrediënten die je als amateurkok niet vaak zelf koopt. Wat denk je van kreeft, krab, hertenfilet, tarbot of kalfszwezerik? Of je kookt ‘moleculair’ met gelei van rode kool, tartaar van meloen of een ‘eidooier’ van mango. De toetjes mogen er ook zijn: marbré van flensjes met vanilleroom en nootmuskaat-ijs of ‘Huevo Chimbo’ (een Peruaans eiergerecht) met karamelsaus, in rum geweekte rozijnen en licht gebrande amandelen. Zomaar wat gerechten die we al eens kookten, natuurlijk vergezeld van een goed glas wijn.